Mont Albert Residence

Description

Elaborate fretwork, stained glass windows, strapped timber ceiling, original woodwork… and a pre-eminent Federation homestead is quietly transformed.

Shifting the existing Master Bedroom to the rear opens up new possibilities as it introduces a new sequence to the experience of interior spaces.
The open Kitchen-Dining is connected to Outdoor Deck & Swimming Pool for guest-entertaining with wet weather programme as a hidden agenda.

Next to the Master Bedroom is the “Other” space, an intimate living room for after-hours when the kids have gone to bed; which also serves as an overflow entertaining space when relatives unexpectedly call.

The new work seeks to amplify an elegant refinement that adorns the existing with a familiarity of the past.

Role

architect

For

private client

Date

completed Oct 2017

Type

residential extension

Photography

JL A